Headerbild

Flygfältet

(Klicka på texten nedan)
Ljusdals flygfält på kartan via eniro.se

 

Ljusdals flygfält är ett välskött fint gräsfält. Eftersom fältet är lagt på en stabil naturlig sandgrund så behöver fältet oftast bara stängas några dagar under tjällossningsperioden.

Vintertid plogas fältet enbart tidvis och man måste ringa för information om dagsläget (se Svenska Flygfält)

Fältet är vackert beläget vid Ljusnan, hela landskapet är mycket vackert med berg, dalar och mycket vatten. Dellensjöarna utgör ett perfekt riktmärke mitt i landskapet och bara 10 minuters flygning från Ljusdal mot kusten.

Eftersom Ljusdal ligger ca 70 km från kusten och 150 km från Härjedalsfjällen kan man redan strax efter start se kustlinjen i öster och en del fjällmassiv i väster.

Med ett flygavstånd på ca 1:30h från Mälardalen, mindre än en timme från Östersund och ca 3 timmar till tex Hemavan så utgör Ljusdals Flygfält en naturlig anhalt på en tur mellan Norra Sverige eller Norge och Södra Sverige.

Stråket är i Svenska Flygfält angivet till 620 x 35.

Den utnyttjningsbara gräsytan för start och landning är dock ca 800 m lång och 80 m bred.

Under en av våra flygdagar hade vi besök av en DC-3 som gjorde ett antal starter och landningar.
För klubbmaskiner är det gott om plats.

Vid södra kanten på fältet ligger vårt stora klubbhus på ca 400 kvadratmeter där det finns ett stort allrum/kök, ett crew/planeringsrum, toalett, dusch och bastu, modellbyggarrum, segelflygverkstad I vårt gästrum finns övernattningsmöjligheter med 6 bäddar.

Lokalen går även att hyra för olika aktiviteter efter överenskommelse.

Utöver klubbhuset finns det två hangarer, en för klubbens motorflygplan, och en för klubbens segelflygplan.

 

Vid vår tankanläggning har vi AVGAS 91/96 UL som bränslekvalite. Vill ni ha hjälp att tanka så ringer Ni till någon av de angivna numren i Svenska Flygfält.

Varmt välkomna att besöka oss och vårt flygfält !